Nieuws

Asieldieren in het zonnetje

Waarom is dat het geval dat veel dieren in een asiel belanden? Vaak is dat het gevolg van een impulsaanschaf: men begint onvoorbereid aan een dier en komt er dan achter dat men er niet goed voor kan zorgen e/o onvoldoende tijd heeft.

geefommij
Natuurlijk zijn er ook dieren die extra aandacht of training nodig hebben, en dan moet daar bij de plaatsing rekening mee gehouden worden zodat er een geschikte plek kan worden gevonden. Frank Dales: ‘De zoektocht naar de perfecte match tussen dier en baas is waar het om draait’.

Om asieldieren in het zonnetje te zetten, start de Dierenbescherming vandaag dan ook de campagne #GEEFOMMIJ. Mensen kiezen vaak voor een hondje via internet, terwijl in de zomerperiode de asielen veel voller zitten dan in de rest van het jaar. Daarom is het juist nu extra belangrijk dat mensen weten dat hier veel leuke dieren zitten die een nieuw baasje zoeken. Met de campagne wil de Dierenbescherming hier de aandacht op vestigen en mensen oproepen een zomerdonatie te doen.

Om mensen te helpen het juiste dier voor hun situatie te kiezen en impulsaanschaf tegen te gaan, heeft het LICG verschillende documenten ontwikkeld. Zo zijn er de Huisdierenbijsluiters, waar u kunt lezen wat een dier nodig heeft, hoe het verzorgd moet worden en waar u op moet letten bij de aanschaf. Voor honden (en katten) zijn er bovendien speciale rassenbijsluiters. Daarmee wordt het gemakkelijker om die perfecte match te vinden, en wordt u bovendien gewezen op allerlei zaken waar u vooraf over na moet denken.

Of vraag het de gedragsdeskundige! Een goede gedragsdeskundige is gediplomeerd! En kan u ook van nuttige en praktische informatie voorzien zoals ik zelf, ook kan ik u helpen met b.v. de keus van de hond.
Bent u eruit wat voor dier goed bij u en uw situatie past, en weet u wat het dier nodig heeft? Denk dan ook eens aan een asieldier!
Bron: www.dierenbescherming.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief