Hondentuig

Waarom adviseer ik uw hond een tuig te dragen i.p.v. een halsband? Dit adviseer ik omdat je door het gebruik van halsbanden, (en dan heb ik nog niet eens over de slipkettingen, halti’s, stroombanden etc, deze vooroorzaken zeker deze problemen, naast nog ander probleemgedrag. ) halsproblemen kunt creeren. De laatste jaren komt dit uit onderzoek bij honden steeds vaker tot uiting. Namelijk met het rukken aan een gewone halsband ontstaan b.v. verschoven halswervels, een beschadigde luchtpijp, beschadigde schildklier, beschadigde zenuwen, minder bloedtoevoer naar de hersenen door frequent dichtdrukken van de halsband wat afbraak van hersencellen teweeg brengt. Wat heel vaak maakt dat de hond (op latere leeftijd) probleemgedrag gaat vertonen of ziek wordt. B.v. schildklierontsteking. Daarnaast gaan honden vaak uitvallen naar andere honden. Dit vanwege het feit dat wanneer een hond naar een andere hond toe wil en dit met een ruk of sprong doet hij een ruk in zijn nek krijgt. Dan wil de eigenaar dit vaak stoppen dus krijgt de hond vervolgens ook nog een ruk terug. Dit geeft pijn. Een hond leert door associatie, hij koppelt oorzaak en gevolg aan elkaar. Wat betekent dat de hond dit koppelt aan de andere hond, deze pijnprikkel. Na een paar keer gaat de hond om die reden uitvallen naar andere honden. Opnieuw wordt de hond steeds gecorrigeerd wat het gedrag enkel zal verergeren. Daarnaast ben je hier als eigenaar steeds bij, wat ook nog eens de band met je hond beschadigd want bij de baas moet je veilig zijn… Om die reden adviseer ik hondvriendelijke tuigen. Ook geen anti trektuig! Dat veroorzaakt hetzelfde als de slipketting, halti, stroomband etc.

Een hondvriendelijk tuig is de;

tuigjes

Het merk Haqihana levert hondentuigen en lijnen in verschillende mooie kleuren met dezelfde kleurintensiteit zodat, indien gewenst, lijnen en tuigen naar hartenlust gecombineerd kunnen worden. Haqihana hondentuigen kenmerken zich o.a. door een maximaal draagcomfort in alle situaties, een perfecte vormgeving en afwerking. Wat voor beweging de hond ook maakt de druk blijft op de thorax. Voor een duidelijke uitleg door Turid Rugaas betreffende deze voordelen klik op deze link.

De pasvorm van een Haqihana hondentuig is zo perfect dat uw hond blij zal zijn met het dragen van een “harnas” dat zo comfortabel is, nergens pijn doet en ook nog zacht is. Zowel voor u als uw hond is het fijn om te weten dat het tuig eenvoudig om te doen is. Het materiaal van de tuigen is ook nog eens recyclebaar en…..Haqihana geeft ook nog 5 jaar garantie.

Turid Rugaas draagt Haqihana om meerdere redenen een warm hart toe. In samenwerking met Haqihana heeft zij meerder informatie filmpjes gemaakt. Voor info met betrekking tot het aanleren van een goede gewoonte betreffende het gebruik van de lijnen klik hier.

U kunt op de hondenschool de Haqihana hondentuigen passen. Wilt u nog meer informatie waarom ik uw hond liever in een hondentuig zie lopen vraag mij gerust om meer informatie.

De Haqihana hondentuigen zijn verkrijgbaar in de maten XXS t/m XL met bijpassende lijnen

Wat is een goed en comfortabel tuig?
Een goed comfortabel passend tuig is een Y tuig.
Deze loopt langs de schouders omhoog richting de hals.
Dit voorkomt dat de schouder steeds wordt belemmerd in de beweging, wat heel vervelend voelt voor de hond.
Ik verkoop om die reden Haqihana tuigen, deze worden gemaakt in Italie.
Deze zijn Y vormig en dragen comfortabel.
De tuigen geven geen schuurplekken en het haar breekt niet af bij langharige honden.
De tuigen zitten niet direct achter de oksel en zijn op alle banden te verstellen.
U heeft op de tuigen 2 jaar garantie op de clips en zijn ze beiderzijds los en vast te maken. De tuigen zijn kwalitatief sterk dus te gebruiken voor kleine en grote honden en lichte t/m zware honden.

Ze zijn te koop in diverse maten en kleurstellingen en ook bijpassende lijnen zijn verkrijgbaar.

Prijzen tuigen;
Afhankelijk van het de maat ongeveer € 36,-
Riemen € 22,50

Brochure

Ik kan u ontzorgen door vakkundig & liefdevol uw hond(en) of kat(ten) te verzorgen. Uw huisdier geniet echt van een vakantie bij LUPO!

 

Uw hond verblijft in een gezellige huiskamer of ruim verblijf, met voldoende daglicht, ventilatie, radio, verwarming in de wintermaanden en 1 of meerdere speelmaatjes. Uiteraard kijk ik goed wie hiervoor geschikt is qua gedrag en leeftijd. Uw hond krijgt meerdere malen per dag de gelegenheid samen met de andere honden geruime tijd buiten te spelen. Maar ook rust en beweging vindt ik erg belangrijk dus in de verblijven zijn manden, kussens en banken aanwezig om lekker op te slapen. Uw hond krijgt regelmatig een knuffelbeurt en er worden (zoek)spelletjes verzorgd. Er wordt 2 x daags gevoerd. Is vaker gewenst,  in het geval van pups, dan kan dit ook. Om maag/darm problemen te voorkomen geeft u uw hond zijn eigen voeding mee. In de honden verblijven is tevens cameratoezicht aanwezig.

Ik ben paraveterinair dus ook wanneer uw hond of kat medische zorg behoeft, b.v. suikerziekte is dit geen probleem. daarnaast kan ik EHBO toedienen.

Logeren kost € 19,--per hond, per dag.

 

Uw hond(en) onderbrengen;

De logeergelegenheid is kleinschalig dus er zijn een aantal voorwaarden waar uw hond wel aan moet voldoen;

Zo dient uw hond(en) in ieder geval volledig gevaccineerd* ingeënt te zijn en beschikken over goed sociaal gedrag in de omgang met andere honden, er is namelijk geen gelegenheid om honden apart onder te brengen. *zie schema

 

Uw kat(ten) onderbrengen;

De katten verblijven met andere soortgenoten in een ruime huiskamer, dit gaat doorgaans op neutraal terrein uitstekend. Deze kamer is ingericht met mandjes, verhogingen, en wegkruipplekjes, want dat vindt een kat tenslotte prettig, met hieraan verbonden een ruime, overdekte buiten ren. Uw kat(ten) krijgt dagelijks een stukje persoonlijke aandacht. Uw kat heeft de gehele dag de gelegenheid brokjes te eten, er staan namelijk brokjes van Happy Cat, een gerenommeerde voeding. Indien blikvoeding of dieetvoeding gewenst is verzorgt u deze zelf en krijgt uw kat deze 1 of 2 x daags. Indien nodig is er gelegenheid de kat apart te zetten mocht het toch niet gaan met de andere gasten.

De kosten zijn € 9,95 per kat, per dag.

 

VACCINATIES

Uw hond of kat dient volledig gevaccineerd te zijn. Voor de hond aangevuld met de kennelhoest vaccinatie. De juiste vaccinaties staan garant voor het welzijn van uw hond of kat en de overige aanwezige honden en katten. Neemt u het paspoort mee.
Als de vaccinaties niet in orde zijn, de stickers in het boekje ontbreken of als u het dierenpaspoort vergeet, kan ik uw hond of kat helaas niet aannemen.

 

VACCINATIES HOND
Grote cocktail (parvo, hondenziekte, leverziekte, leptospirose) of kleine cocktail (leptospirose): Kennelhoest nr. 7 + 8 (Bordetella).
Minimaal 14 dagen en maximaal 1 jaar oud
VACCINATIES KAT

Grote cocktail (kattenziekte en niesziekte) of Kleine cocktail (niesziekte) aangevuld met Bordetella.

Minimaal 14 dagen en maximaal 1 jaar oud.

De breng en ophaalmogelijkheden zijn;

Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 10.30 uur of van 16.30 tot 17.00 uur, op zondag is LUPO gesloten.

Voor meer informatie, vragen of de uitgebreide logeervoorwaarden bel of mail mij gerust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote cocktail (kattenziekte en niesziekte) of Kleine cocktail (niesziekte) aangevuld met Bordetella

 

 

 

Maandag t/m zaterdag; uitsluitend tussen 10.00 tot 10.30 uur of tussen 16.30 tot 17.00 uur, op zondag is LUPO gesloten. Dit ivm de rust in de dierverblijven en mijn overige werkzaamheden.

 

Voor meer informatie, vragen of de uitgebreide logeervoorwaarden, bel of mail mij gerust. Ook bent u van harte welkom, om op afspraak, een kijkje te komen nemen.

 

Basis / pubercursus:
Voor honden vanaf circa 6 maanden.
U kunt doorstromen uit de puppycursus of  als uw hond nog geen cursus heeft gehad. In deze cursus ligt de nadruk op het (verder)  begeleiden in de opvoeding van uw hond. Uw hond gaat zich qua karakter en door de puberteit namelijk verder ontwikkelingen in zijn of haar gedragingen en zintuigen. Ik ga u sturen in hoe u omgaat met deze prikkels, gedragingen en de puberfase en hoe de hond sociale vaardigheden blijft aanleren op een hondse en vriendelijke manier. Nog steeds gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.  Ook is deze cursus zeer geschikt voor buitenlandse honden, Waar ik veel ervaring mee heb, (ik heb zelf namelijk ook drie buitenlandse honden) of honden die nog geen cursus hebben h=gehad.

Wat leert de hond verder; wandelen zonder trekken, hier komen, laag blijven, de wacht, zit, af en andere vaardigheden zoals o.a. de communicatie van de hond, we gaan hersenwerk laten doen en een behendigheidstoestel(en) wordt ingezet.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 50 minuten, max 7 cursisten.
Kosten € 102,50 inclusief theoretische informatie. (incl 21% BTW)
De basiscursus wordt gegeven op maandagavond van  20.45 uur tot 21.35 uur,  op woensdagochtend van 11.30 uur tot 12.20 uur of donderdagavond van 20.30 tot 21.20 uur.

Contact

Voor meer informatie, vragen en/of voorwaarden: bel of mail mij gerust!

Aanmelden

Wat kan ik voor u en uw hond(en) betekenen?
Meldt u hieronder aan.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief