Hondentuig

Waarom adviseer ik uw hond een tuig te dragen i.p.v. een halsband? Dit adviseer ik, omdat door het gebruik van halsbanden er halsproblemen kunnen ontstaan. Slipkettingen, halti’s, stroombanden, anti-trektuigen etc, deze vooroorzaken zeker deze halsproblemen, met daarnaast ook probleemgedrag. Ook geen anti trektuig! Dat veroorzaakt hetzelfde gedrag, als de slipketting, halti, stroomband etc.

De laatste jaren komt dit uit onderzoek bij honden steeds vaker tot uiting. Ook geen anti trektuig! Dat veroorzaakt hetzelfde als de slipketting, halti, stroomband etc.Namelijk met het rukken aan een gewone halsband ontstaan b.v. verschoven halswervels, een beschadigde luchtpijp, beschadigde schildklier, beschadigde zenuwen, minder bloedtoevoer naar de hersenen, wat afbraak van hersencellen teweeg brengt.
Dit maakt, dat de hond (op latere leeftijd) probleemgedrag gaat vertonen of ziek word, b.v. schildklierontsteking.
Honden, die uitvallen naar andere honden, zullen door het dragen van een halsband uiteindelijk vaker en heftiger gaan uitvallen.
De pijn die bij dit uitvallen ontstaat, ook icm het terugtrekken van de eigenaar, is een prikkel, die de hond niet als negatief associeert. In tegendeel, de hond zal door deze pijnprikkel alleen maar gestimuleerd worden om het gedrag te herhalen en zelfs te verergeren. 
Door als baas mee te helpen aan het getrek en versterken van de pijn, zal eveneens de band met de hond beschadigd raken, want bij de baas moet de hond zich veilig voelen. 

Bovengenoemd is één van de vele redenen, waarom ik hondvriendelijke tuigen adviseer.  

Een hondvriendelijk tuig is de;

tuigjes

Het merk Haqihana levert hondentuigen en lijnen in verschillende mooie kleuren met dezelfde kleurintensiteit zodat, indien gewenst, lijnen en tuigen naar hartenlust gecombineerd kunnen worden. Haqihana hondentuigen kenmerken zich o.a. door een maximaal draagcomfort in alle situaties, een perfecte vormgeving en afwerking. Wat voor beweging de hond ook maakt de druk blijft op de thorax. Voor een duidelijke uitleg door Turid Rugaas betreffende deze voordelen klik op deze link.

De pasvorm van een Haqihana hondentuig is zo perfect dat uw hond blij zal zijn met het dragen van een “harnas” dat zo comfortabel is, nergens pijn doet en ook nog zacht is. Zowel voor u als uw hond is het fijn om te weten dat het tuig eenvoudig om te doen is. Het materiaal van de tuigen is ook nog eens recyclebaar en…..Haqihana geeft ook nog 5 jaar garantie.

Turid Rugaas draagt Haqihana om meerdere redenen een warm hart toe. In samenwerking met Haqihana heeft zij meerder informatie filmpjes gemaakt. Voor info met betrekking tot het aanleren van een goede gewoonte betreffende het gebruik van de lijnen klik hier.

U kunt op de hondenschool de Haqihana hondentuigen passen. Wilt u nog meer informatie waarom ik uw hond liever in een hondentuig zie lopen vraag mij gerust om meer informatie.

De Haqihana hondentuigen zijn verkrijgbaar in de maten XXS t/m XL met bijpassende lijnen

Wat is een goed en comfortabel tuig?
Een goed comfortabel passend tuig is een Y tuig.
Deze loopt langs de schouders omhoog richting de hals.
Dit voorkomt dat de schouder steeds wordt belemmerd in de beweging, wat heel vervelend voelt voor de hond.
Ik verkoop om die reden Haqihana tuigen, deze worden gemaakt in Italie.
Deze zijn Y vormig en dragen comfortabel.
De tuigen geven geen schuurplekken en het haar breekt niet af bij langharige honden.
De tuigen zitten niet direct achter de oksel en zijn op alle banden te verstellen.
U heeft op de tuigen 2 jaar garantie op de clips en zijn ze beiderzijds los en vast te maken. De tuigen zijn kwalitatief sterk dus te gebruiken voor kleine en grote honden en lichte t/m zware honden.

Ze zijn te koop in diverse maten en kleurstellingen en ook bijpassende lijnen zijn verkrijgbaar.

Prijzen tuigen;
Afhankelijk van het de maat ongeveer € 36,-
Riemen € 22,50

Brochure

Contact

Voor meer informatie, vragen en/of voorwaarden.

Aanmelden

Wat kan ik voor u en uw hond(en) betekenen?
Meld u hieronder aan.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief