Wie ben ik?

Welkom bij LUPO, wat in het Italiaans staat voor wolf. Graag stel ik me aan u voor.

Ik ben Monique Boss. 
Sinds 198
5 ben ik werkzaam met honden, sinds 1992 is dit professioneel mijn beroep geworden. Mijn hele leven staat in in het teken van honden. Van kleins af aan liet ik honden in de buurt uit, vervolgens ben ik op mijn 15e op een asiel/pension gaan werken. Elke vrije dag was ik hier te vinden, dit heb ik 14 jaar met veel bezieling gedaan. De eerste 7 jaar als vrijwilligster en vanaf mijn 22e in vaste loondienst. Als assistent beheerster was ik eindverantwoordelijk voor de dagelijkse, als ook de medische zorg van de aanwezige honden en katten.

Na de middelbare school ben ik diverse doelgerichte opleidingen gaan volgen. Zo ben ik gediplomeerd paraveterinair, asiel/pensionhouder, kynologisch instructeur en P.D.T.E. gecertificeerd gedragsdeskundige, een europese opleiding van Turid Rugaas. Daarnaast heb ik diverse cursussen met goed resultaat gevolgd zoals: EHBO voor dieren, probleemgedrag bij honden en voedingsleer. In 2018 heb ik hier nog een holistische opleiding aan toegevoegd. 

Na 15 jaar op een dierenasiel/pension gewerkt te hebben wilde ik mijn horizon verbreden en ben ik gaan werken als paraveterinair in een (specialistische) dierenkliniek te Utrecht. Dit heb ik met plezier 11 jaar gedaan, daarnaast heb ik 8 jaar lesgegeven op een hondenschool te IJsselstein.

In mei 2008 ben ik in Everdingen begonnen met LUPO. Omdat het mijns inziens nodig was, om honden op een hondvriendelijkere wijze op te voeden en niet meer volgens de, al jaren, achterhaalde dominantie methode. LUPO is aangesloten bij de beroepsvereniging voor honden professionals P.D.T.E. en  KaHot. Ook heeft LUPO het Martin Gaus keurmerk. 

Op de hondenschool wil ik u graag begeleiden in het opvoeden van uw hond. Het welzijn van de hond staat hierbij op de eerste plaats. Een hond is als geen ander in staat om ons te laten zien hoe hij zich voelt en verdient ons respect. Aan mij de taak om aan u te leren, inzicht in het gedrag van uw hond te krijgen. 

Bij eventueel probleemgedrag van uw hond kan ik u bijstaan door gedragsbegeleiding bij u thuis. Zie; Diensten > gedragsbegeleiding.

 

Contact

Voor meer informatie, vragen en/of voorwaarden.

Aanmelden

Wat kan ik voor u en uw hond(en) betekenen?
Meld u hieronder aan.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief