Wie ben ik?

Welkom bij LUPO, wat in het Italiaans staat voor wolf. Graag stel ik me aan u voor, ik ben Monique Boss, gediplomeerd kynologisch instructeur, paraveterinair en ik heb een Europese opleiding van Turid Rugaas gevolgd waardoor ik P.D.T.E. gecertificeerd gedragsdeskundige ben. In 2018 heb ik hier nog een holistische opleiding aan toegevoegd. In mei 2008 ben ik in Everdingen begonnen met LUPO omdat ik vond dat opvoeden van honden veel hondvriendelijker kan. Ik ben sinds 1988 werkzaam met honden, waarvan 25 jaar professioneel.

Mijn hele leven staat in in het teken van honden. Van kleins af aan liet ik honden in de buurt uit, vervolgens ben ik op mijn 15de op een asiel/pension gaan werken. Elke vrije dag was ik hier te vinden, dit heb ik 14 jaar met veel bezieling gedaan, de eerste 7 jaar als vrijwilligster en van mijn 22e in vaste loondienst. Als assistent beheerster was ik eindverantwoordelijk voor de dagelijkse- alsook de medische zorg van de aanwezige honden en katten.

Na mijn middelbare school ben ik diverse doelgerichte opleidingen gaan volgen. Zo ben ik gediplomeerd “paraveterinair”, asiel/pensionhouder, kynologisch instructeur en gedragsdeskundige. Daarnaast heb ik diverse cursussen met goed resultaat gevold zoals: EHBO voor dieren, probleemgedrag bij honden en voedingsleer. Na 15 jaar op een dierenasiel/pension gewerkt te hebben wilde ik mijn horizon verbreden en ben gaan werken als paraveterinair in een dierenkliniek te Utrecht. Dit heb ik met plezier 11 jaar gedaan, daarnaast heb ik 8 jaar lesgegeven op een hondenschool  te IJsselstein.

Op de hondenschool wil ik u graag begeleiden in het opvoeden van uw hond. Het welzijn van de hond staat hierbij op de eerste plaats. Een hond is als geen ander in staat om ons te laten zien hoe hij zich voelt en verdient ons respect. Aan mij de taak dat te leren begrijpen doormiddel van inzicht in zijn gedrag te krijgen.  Mocht er probleemgedrag ontstaan bij uw hond dan kan ik u bijstaan door gedragsbegeleiding bij u thuis, zie; Diensten > gedragsbegeleiding.

Voor honden vanaf circa 6 maanden.

 

U kunt doorstromen uit de puppycursus of  als uw hond nog geen cursus heeft gehad. In deze cursus ligt de nadruk op het (verder)  begeleiden in de opvoeding van uw hond. Uw hond gaat zich qua karakter en door de puberteit namelijk verder ontwikkelingen in zijn of haar gedragingen en zintuigen. Ik ga u sturen in hoe u omgaat met deze prikkels, gedragingen en de puberfase en hoe de hond sociale vaardigheden blijft aanleren op een hondse en vriendelijke manier. Nog steeds gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.  Ook is deze cursus zeer geschikt voor buitenlandse honden, Waar ik veel ervaring mee heb, (ik heb zelf namelijk ook drie buitenlandse honden) of honden die nog geen cursus hebben gehad.

 

Wat leert de hond verder; wandelen zonder trekken, hier komen, laag blijven, de wacht, zit, af en andere vaardigheden zoals o.a. de communicatie van de hond, we gaan hersenwerk laten doen en een behendigheidstoestel(en) wordt ingezet.

 

De cursus bestaat uit 8 lessen van 50 minuten, max 7 cursisten.
Kosten € 102,50 inclusief theoretische informatie. (incl 21% BTW)
De basiscursus wordt gegeven op maandagavond van 20.30 tot 21.20,  op woensdagochtend van 11.30 uur tot 12.20 uur of donderdagavond van 20.30 tot 21.20 uur.

 

Contact

Voor meer informatie, vragen en/of voorwaarden: bel of mail mij gerust!

Aanmelden

Wat kan ik voor u en uw hond(en) betekenen?
Meldt u hieronder aan.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief