Nieuws

Diervriendelijke tips voor warme dagen

Waar moet je op letten en wat vooral niet en wel doen.

Hoe zweet een hond?? Niet over de huid zoals bij ons mensen. Een hond zweet enkel via de bek en poten.

honden pootjes

Zeker zwarte honden moeten ook uitkijken. Kijk ook uit met zwemmen op het heetst van de dag, ondanks afkoeling kan de hond toch over verhitten omdat het erna extra warm wordt.ek en de poten. Vandaar dat oververhitting op de loer ligt. Als de weg heet is bij b.v. asfalt vaak het geval dan kan de hond al nauwelijks zweten via de poten. Enkel via de bek is dan echt te weinig. Overhitting maakt dat belangrijke cellen te warm worden en hierdoor afsterven dit kan de dood tot gevolg hebben of enorme schade aan het dierlijk lichaam die nauwelijks te herstellen is. Bij verdenking van oververhitting koel de hond z.s.m af al zet je hem maar in de sloot en neem contact op met een dierenarts.

Ga bslist niet intensief sporten met de hond. Bij een temperatuur van meer dan 20 graden raden wij af om met de hond te gaan fietsen. Ook hardrennen en met ballen en frisbees gooien kan men beter doen als het weer wat koeler is. Maak geen lange wandelingen in de hitte maar plan deze aan het begin of eind van de dag. Let bij honden met een dunne vacht ook op verbranding en smeer dun behaarde plekken eventueel in met zonnebrandcreme.zomer hond
Zorg er voor dat uw dier bij warm weer een plek in de schaduw heeft. Zorg natuurlijk ook voor voldoende vers drinkwater. Laat een dier nooit achter in een auto. Wist u dat de temperatuur in een auto al binnen 10 minuten levensgevaarlijk hoog kan worden!?!

Mocht u met dit mooie weer barbeque plannen hebben, hou dan goed in de gaten dat uw dier niets steelt. Helaas belanden er nog teveel dieren, vooral honden, bij de dierenarts omdat ze een satéprikker (spies) hebben ingeslikt!
Bron;Nog meer nuttige tips? Weten hoe u oververhitting herkent en wat u er aan kunt doen? Kijk dan in ons Praktisch document ‘Dier en warmte’.www.licg.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief