Nieuws

Workshop Speuren en detectie

Vanaf het voorjaar, gaat LUPO lessen Speuren & Detectie aanbieden.

De lessen zullen gegeven worden door Jadey Blom. Om kennis te maken met deze leuke lessen is er op zaterdagochtend 18 maart as een workshop.

Detectie, een ideale training voor honden

Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te duiden door middel van een aangeleerde indicatie. Het is afgeleid van de bijvoorbeeld de douane honden op Schiphol die worden ingezet voor narcotica. Tijdens detectie leer je de hond een geur aan. Er zijn hierbij veel mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld koffie, vanille, steranijs, wiet.

Bij LUPO, zal dit onder begeleiding van Jadey Blom geleerd worden.

Naast het aanleren van een geur is het belangrijk dat de hond een duidelijk indicatie heeft wanneer hij de geur gevonden heeft. Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen een cursus volgen. Daarnaast zijn ook honden met gedragsproblemen welkom, zoals uitvallen naar mensen of honden. Het is afhankelijk van de individuele eigenschappen van de hond hoe goed hij zijn neus kan gebruiken. Bij speuren wordt er een item met een geur verstopt welke de hond mag gaan opzoeken. Of door een puzzel of box te gebruiken, wordt de neus gestimuleerd.

Speuren / snuffelen is iets wat iets wat elke hond graag doet en is heel belangrijk voor het welzijn van de hond!

Duur,: maximaal 30 minuten.
Kosten € 9,50 per hond.
Er kunnen 2 honden tegelijk deelnemen.

Deelnemen?
Meld je aan door een mail te sturen naar
info@hs-lupo.nl

dan volgt er verdere informatie.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief