Nieuws

Hondenbelasting

Geacht college van B&W,

belasting

U kunt daar als gemeente enorm goede sier mee maken. Niet alleen richting alle inwoners van uw gemeente met hond. Die vast en zeker door zo’n mooi en terecht gebaar nog beter voor zichzelf, hun hond en hun omgeving gaan zorgen. Maar vooral ook richting de pers. En vandaag de dag is (pers)aandacht goud waard, dus dat compenseert zich direct met de bijslag. Bovendien kunt u dan voorop lopen, de weg wijzen, de eer opstrijken. Wie wil dat niet?

We zetten de drie hoofdargumenten, die u in het persbericht kunt verwerken, alvast even voor u op een rijtje:

1. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat hondenbezitters gezonder zijn dan niet hondenbezitters. Dat scheelt uw gemeente dus elke dag, elke week, elke maand, elk jaar, kosten. Minder gezondheidszorglasten, minder gemiste werkuren, meer bijdrage mogelijkheid binnen uw gemeente, meer weerbaarheid bij uw inwoners.

2. Hondenbezitters zijn op straat in weer en wind. Zij zijn de ogen, de oren én de gezellige praatjesmakers van de buurt. Niet voor niets doet in diverse gemeenten politie sinds langere tijd een oproep aan juist deze burgers om waakzaam te zijn.

3. Hondenbezitters geven geld uit! Kleine ondernemers met webwinkels, middenstandsknokkers met de uitstervende “echte winkels”. Juist dierenwinkels verlevendigen nu nog menig leeglopend winkelcentrum. De crisis mag dan eindelijk op zijn retour zijn, deze hard werkende mensen hebben nog steeds steun nodig en hondenbezitters geven hen dat.

Drie kostenbesparende, geld-in-het-laatje brengende argumenten die hondenbijslag zo ontzettend logisch maken. We begrijpen dat u zich nu afvraagt waarom u zelf niet eerder op het idee bent gekomen. Maar geen zorgen, doet u gewoon of het uit uw pen kwam en dien het voorstel gister nog in. Onze naam hoeft u niet te noemen.

U loopt dan niet alleen voorop! Als uitsmijter heeft u ook een kans de uitspraak van het Europese gerechtshof over hondenbelasting voor te zijn. Dat noemen wij nog eens een “quick and double win”! (Zeker als de hondenbijslag door uw inwoners wordt uitgegeven aan een leuke cursus met de hond.)
Graag gedaan!

Namens de hondenbezitters binnen uw gemeente,
Koninklijke Hondenbescherming

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief