Nieuws

OPVOEDING VAN HONDEN

Heeft of krijgt u een pupje in huis of heeft u een oudere, buitenlandse of asiel of herplaatsingshond? Dan is het fijn als uw hond een goede opvoeding krijgt.

Maar…. deze opvoeding verzorgt de baas. Zeker een pup leer je namelijk niets af maar leer je alles aan. Een pupje is namelijk blanco in zijn hoofd m.u.v. zijn gedragseigenschappen geërfd van zijn ouders. Daarom is het belangrijk de “gebruiksaanwijzing” van uw hond te leren en niet enkel oefeningen zoals zit, af, hier etc. Uiteraard zijn ook deze belangrijk en belangrijk ook om deze op de juiste manier aan te leren maar veel belangrijker nog is het om de emoties van uw hond en stress en angst te leren herkennen en vervolgens, wat dan te doen als eigenaar?
Wanneer grijp je in, stop je gedrag, laat je de pup maar doorspelen, lost gedrag onder honden zichtzelf op?
Vaak niet! En is het belangrijk om als hondeneigenaar tijdig in te grijpen en voor je hond / pup zijn veiligheid te kiezen.
Ondanks wat omstanders zeggen…

In tegenstelling tot de echt achterhaalde dominantie theorie is het fijn voor de hond als u hier juist op inspeelt. Dit maakt de band met uw hond nog beter en prettiger. Een hond wil zich namelijk vooral veilig voelen. Dat is de reden dat je angst niet negeert, stress leert herkennen, lichaamstaal leert te lezen, wat verteld mijn hond mij. Want een groot gedeelte van de dag communiceert uw hond met u. Omdat we geneigd zijn honden te vermenselijken wordt dit helaas vaak gemist.
Met de jiste opvoeding krijgt u een enorm goed band voor het leven met uw hond!
Conclusie? Communiceren ipv commanderen ?.

Bij hondenschool LUPO leert u dus alles over uw hond, niet enkel gehoorzaamheidsoefeningen.
Bij de puppy en basiscursus behoort ook een theorieavond waarin ik u veel uitleg over gedrag.

Meer informatie of aanmelden.
Kijk eens rond op de site.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief