Nieuws

Ongewenst gedrag bij honden, wat te doen

Vele hondeneigenaren lopen tegen gedrag aan bij hun hond wat voor hen niet altijd gewenst is. Ongewenst gedrag sluipt er in. Kan allerlei oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld door een trauma, of te veel prikkels. Ook bij een 2e kans hond of een hond uit het buitenland kan van alles in het koppie zitten, waar wij als honden eigenaren niets van weten.

Het ongewenste gedrag uit zich vaak door het ontwikkeling van angst, het uitvallen naar andere honden, blaffen naar voorbijgangers of najagen van objecten. Ook het trekken aan de lijn, het niet luisteren of overmatig blaffen behoren tot ongewenst gedrag.

Dit is niet alleen vervelend voor u als eigenaar, maar ook zeker voor uw hond. Ongewenst gedrag ontstaat, doordat er bij uw hond diverse systemen worden getriggerd en uw hond kan hier niet zelf mee omgaan en weet niet hoe dit zelf aan te pakken.

Het is niet alleen voor u als baas niet leuk. Voor de hond is het nog vervelender.

Aan ongewenst gedrag is veel te doen.

Als u tijdig start met deskundige hulp bent u vaak snel weer geholpen. Hoe langer er gewacht wordt, des te langer duurt het om het te verhelpen. Hulp vragen is niets om voor te schamen. Een hond opvoeden is nou eenmaal niet makkelijk. Dat vergt veel tijd van iedereen en het kan gebeuren, dat er iets insluipt. Het gedrag van uw hond in de juiste richting sturen, hoort net zo bij het welzijn van de hond,  als het bezoeken van de dierenarts.

Schroom dus niet om professionele hulp in te schakelen.

Het is een kleine investering op een hondenleven en uw eigen leven, u wilt toch ook zelf weer kunnen genieten van uw hond!

Gedragsbegeleiding kan dmv privé les(sen), gedragswandelingen of een consult aan huis.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.hs-lupo.nl. Uiteraard kunt u ook een mail sturen naar gedragsdeskundigelupo@gmail.com

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief