Sociale wandelingen

Sociale vaardigheden

Sociale wandelingen zijn bedoeld voor honden die problemen hebben met hun sociale vaardigheden ten opzichte van andere honden.

Wat een veel gezien straatbeeld is, is de “uitvallende” hond. Dit is reactief gedrag. 

Reactieve honden reageren direct en vaak heftig op de prikkels in hun omgeving.

Een reactieve hond is een hond die al blaffend en grommend of zelfs vechtend reageert op bijvoorbeeld fietsers, brommers en/of andere honden. 

Door te wandelen op een voor de hond veilig aanvoelende wijze, leert u, om het stressniveau van uw hond te reduceren. Dit kan door bijvoorbeeld op gepaste afstand van een andere hond te wandelen. Waarbij uw hond leert, om niet te reageren.

Hierdoor went de hond op een positieve manier (weer) aan de nabijheid van andere honden en leert de hond, dat conflict vermijdend gedrag prettiger is dan het aangaan van de confrontatie.

Deze wandelingen kunnen worden gevolgd, na het volgen van een aantal privé lessen. Dit omdat het noodzakelijk is eerst 1 op 1 de juiste handvaten te leren, om de hond een ander gedrag aan te leren. 

De gedrgsdeskundige, zal beoordelen, wanneer u en uw hond aan een sociale wandeling met meerdere honden kunnen deelnemen.

De kosten voor de sociale wandeling zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

 

 

Contact

Voor meer informatie, vragen en/of voorwaarden.

Aanmelden

Wat kan ik voor u en uw hond(en) betekenen?
Meld u hieronder aan.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief