Detectie lessen

Detectie is een discipline in het neuswerk. Het is niet zoals veel mensen het noemen speuren. Bij speuren loopt een hond een spoor uit.

Bij detectie gaat een hond zelfstandig op zoek naar een verborgen stof. Dit is een specifieke geur. Enkele voorbeeld geuren zijn: tabak, koffie, thee, geld, nootmuskaat en vanille.

Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te duiden door middel van een aan te leren indicatie. Het is enorm populair aan het worden onder veel honden eigenaren. Het is afgeleid van de bijvoorbeeld de douane honden op Schiphol die worden ingezet voor narcotica. Tijdens een detectieles leer je de hond een zelf gekozen geur aan.Het ook mogelijk meerdere geuren aan jouw hond aan te leren.

Naast het aanleren van een geur is het belangrijk dat de hond een duidelijk indicatie heeft wanneer hij de geur gevonden heeft.

Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen detectie volgen, maar ook honden met gedragsproblemen welkom, zoals uitvallen naar mensen of honden.Detectie is namelijk een goede vorm van hersenwerk, wat de hond kalmeert en focus geeft.

Detectie is mogelijk per losse les. Je kunt deelnemen zo vaak je wilt. De les wordt u aangeboden door Jadey Blom. Kynologisch instructeur.

https://www.detectiebond.nl/

 

Detectielessen bestaan uit 4 losse lessen a 50 minuten. (leskaart 3 mnd geldig)
De lessen worden gegeven op zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur.

Kosten € 114,50 voor 4 lessen, per hond.

Deelnemen aan de lessen? Meld je aan via het aanmeldingsformulier.

Aanmeldformulier Detectie Lessen
  • Gegevens persoon
  • Gegevens hond
  • Prijs & betaling
Heeft u Facebook (voor mededelingen)?

Graag opgeven per hond.

Contact

Voor meer informatie, vragen en/of voorwaarden.

Aanmelden

Wat kan ik voor u en uw hond(en) betekenen?
Meld u hieronder aan.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief