Consult aan huis

Honden vertonen verschillende manieren van gedragingen. Voor onze honden is het ‘gewoon hondengedrag’. Voor sommigen eigenaren is het niet altijd gewenst gedrag wat de hond vertoont. Vaak ligt het ontstaan van probleemgedrag* in een hele belangrijke periode van de hond, de socialisatieperiode, maar ook stress is vaak een belangrijke oorzaak of traumatische ervaringen spelen een rol. Ook kan er een lichamelijke oorzaak aanwezig zijn. Zie voor voorbeelden onderaan de pagina.

Aan ongewenst gedrag is veel te doen.
Als u tijdig start met deskundige hulp bent u vaak snel weer geholpen. Hoe langer er gewacht wordt, des te langer duurt het om het te verhelpen. Hulp vragen is niets om voor te schamen. Een hond opvoeden is nou eenmaal niet makkelijk. Dat vergt veel tijd van iedereen en het kan gebeuren, dat er iets insluipt.

Het gedrag van uw hond in de juiste richting sturen, hoort net zo bij het welzijn van de hond,  als het bezoeken van de dierenarts.

Tijdens het (gedrags)consult zal de gedragsdeskundige bij u thuis, de hond in zijn of haar eigen omgeving zien. En er zal een, door u vooraf ingevulde vragenlijst, doorgenomen worden. Ook zal uw hond en het gedrag uitvoerig geobserveerd worden.

In ongeveer 2 uur zal er op deze manier een zo goed mogelijk beeld en inzicht in het ‘probleem’ gedrag van uw hond en de reden hiervan verkregen worden.

Vervolgens wordt er een (her)opvoedingsadvies voorgelegd en zal er samen met de deskundige een start gemaakt worden met de training.

Na een aantal weken, volgen er een aantal telefonische consulten en zo nodig een herhalingsconsult aan huis of een privé les op het cursusterrein van LUPO. (de kosten voor een herhalingsconsult of een privé les zijn niet inbegrepen).

Realiseert u zich wel, dat voor de meeste gedragsproblemen geen kant en klare oplossing bestaat. U moet zelf ook tijd investeren om het gedrag van uw hond te veranderen. Dit vraagt om inzet en doorzettingsvermogen van u als eigenaar.

Gedragsbegeleiding in de vorm van een Consult aan huis is de eerste stap, u en uw hond hebben hier zeker een hondenleven lang plezier van! 

De kosten voor het consult  bedragen € 269,00, inclusief nazorg in de vorm van een aantal telefonische consulten. De kosten zijn exclusief eventuele extra kosten, zoals bijvoorbeeld parkeer- en reiskosten (à € 0,55 per gereden kilometer). Een digitaal verslag van het consult kan op aanvraag verstrekt worden, de kosten hiervoor bedragen € 75,-.

LUPO is gecertificeerd bij de PDTE en beschikt over het Dierenwelzijn keurmerk.

 

* Probleem gedrag is gedrag van de hond wat door de eigenaar als onplezierig en ongewenst wordt beschouwt. Maar onderschat u a.u.b. niet, het gedrag wordt vaak vertoont, omdat de hond de situatie ook als onprettig ervaart. Voorbeelden van ongewenst gedrag zijn;

– slopen
– niet slapen
– niet komen na geroepen te zijn
– najagen van brommers, fietsers enz
– onzindelijk
– overmatig blaffeb
– agressief gedrag of uitvallen naar mensen en/of andere honden
– trekken aan de lijn of opspringen
– angst voor mensen, honden, kinderen enz
– verdedigen van voer, speeltjes enz
– zichzelf overmatig likken of bijten
– hyper actief zijn

 Aanmelden consult aan huis: 

Aanmeldformulier Consult aan Huis
  • Gegevens persoon
  • Gegevens hond
  • Prijs & betaling
Heeft u Facebook (voor mededelingen)?

*Graag opgeven per hond.
Reiskosten €0,55 per gereden kilometer (achteraf berekend).