Beste Monique,

Wij zijn ontzettend blij met de begeleiding van hondenschool Lupo. Onze pup kregen wij op de leeftijd van 5 maanden, een adoptiehondje uit Italië. Ze was aanvankelijk heel lief, maar buitenshuis zeer angstig. Na 1,5 week sloeg dit om en veranderde ze binnenshuis in een hele drukke, wilde hond. Er was geen land mee te bezeilen. Van ervaren hondenbezitters kregen we allerlei adviezen, die de situatie helaas alleen maar erger maakte. We hebben toen wel eens gedacht: “waar zijn we aan begonnen”.

Gelukkig konden we al snel bij Monique terecht. Na een observatie vertelde ze dat onze hond dan wel een kalenderleeftijd had van 5 maanden, maar dat ze een ontwikkelingsleeftijd had van 3 maanden. Door haar voorgeschiedenis had ze een achterstand in haar ontwikkeling opgelopen. Daarom moesten we haar behandelen als een pup van 3 maanden in plaats van 5 maanden. We kregen praktische tips mee die gelijk effect hadden. Saillant detail: deze tips waren volledig tegengesteld aan de eerdere adviezen van de ervaren hondenbezitters.

Tijdens de puppycursus doet onze hond het soms anders dan de andere honden. Omdat de groep niet zo groot is, is er voldoende ruimte voor een stukje hulp op maat tijdens de les. Wij genieten inmiddels vollop van onze hond. Ze moet nog veel leren wat andere pups van haar leeftijd al lang kunnen. Maar ze is lief, gezellig en leerbaar. Waarbij ik me realiseer dat het heel anders had kunnen aflopen.