Oktober 2021

 

Op aanraden van onze dierenarts zijn wij met Boomer bij Monique terecht gekomen.

Boomer viel uit naar andere honden.

Toen Monique Boomer voor de 1e keer zag, zei ze direct dat hij lichamelijk niet in orde was en verwees ze ons door naar Den Hoek.

Monique had gelijk. Boomer bleek last te hebben van zijn maag, darmen en lever en was erg onrustig in zijn hoofd. Hij kreeg te veel prikkels binnen die hij slecht kon verwerken.

Problemen met de lever zorgt voor agressie en dus konden we ook het uitvallen plaatsen.

Boomer heeft homeopathische druppels gekregen en is op een dieet gezet waardoor hij weinig tot geen last meer heeft van zijn maag en darmen.

In overleg met Monique zijn we maximaal 3x per dag 10 à 15 minuten gaan wandelen met Boomer.  En dan eigenlijk veel meer laten snuffelen dan echt wandelen. Daarnaast hebben we hem ook meer laten slapen in zijn bench. En dat samen zorgde ervoor dat hij wat meer rust in zijn hoofd kreeg en dus ook minder uitviel naar andere honden.

Na een aantal weken te hebben getraind met Monique weten we nu beter hoe we met Boomer buiten om moeten gaan en herkennen we eerder zijn signalen. Boomer geeft nu zelf ook aan als hij geen toenadering wil zoeken bij een andere hond. Hij loopt dan zelf de andere kant op.

We zijn er nog niet, maar we gaan steeds met babystapjes vooruit.

En mocht Boomer weer een terugval krijgen, dan kunnen we altijd weer aankloppen bij Monique.

We willen Monique hartelijk bedanken voor alle hulp. En mocht iemand problemen hebben met zijn of haar hond, blijf niet te lang rondlopen, maar schakel Monique in. Ze is echt super goed in haar vak.

 

Fam. De Kogel uit Nieuwegein